Priekšā ir kāds svētku pasākums, bet jums joprojām nav nevienas oriģinālas idejas svētku ēdienkartei?
Šodien gatavojam steikus, bet ne no gaļas, bet no puķkāpostiem, kurus cepam ar aromātiskiem ķiplokiem un pasniedzam ar rozīnēm un svaigiem garšaugiem – tāds neparasts dārzeņu garnīrs iepriecinās un patīkami pārsteigs visus svētku vakara viesus. Pārbaudīts!
SASTĀVDAĻAS:
1 vidēja ziedkāpostu galva (apmēram 1 kg)
3 vidējas ķiploka daiviņas – plānās šķēlītēs
20 g sviesta
20 g svaigu diļļu – ar rokām saplēš mazos zariņos
30 g žāvētu rozīņu – pārlej ar siltu ūdeni, lai uzbriest
Sāls un malti melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – pannas eļļošanai
Ziedkāpostu gatavošana:
Sagatavosim visus produktus.
Sākam ar ziedkāpostu sagatavošanu. Pēc labām tradīcijām kārtīgi nomazgājam kāpostu galvu, nogriežam bojātās vietas, noņemam lapas un kātu.
Nomizoto kāpostu galviņu liek uz griešanas dēļa ar griezto pusi uz leju un sagriež apmēram 1 cm biezos steikos.
Ieeļļojiet lielu cepešpannu ar augu eļļu un uzlieciet uz tās sasmalcinātās ziedkāpostu šķēles. Garšojiet dārzeņu steikus ar melnajiem pipariem un sāli pēc savas gaumes un uzlieciet tām plānās ķiploka šķēles.
Un visu šo skaistumu liek cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm un cep līdz zeltainam. Procesa vidū neaizmirstiet šķēles apgriezt uz otru pusi, lai dārzeņi vienmērīgi pagatavotos.
Kamēr dārzeņi cepas, strādāsim pie trauka dekorēšanas. Paņemiet vidēju pannu, uzkarsējiet to uz vidējas uguns un izkausējiet tajā sviestu. Pannā esošajai eļļai pievieno uzbriedinātās rozīnes un apcep 5 minūtes, žāvētajiem augļiem nedaudz pievienojot sāli.
Izceptajiem zeltainajiem steikiem vienmērīgi izklājiet smalkās rozīnes. Izrotātos kāpostus liek atpakaļ uz karstu, izslēgtu cepeškrāsni burtiski uz 5 minūtēm.
Pēc 5 minūtēm puķkāpostu virspusi izrotājiet ar svaigu diļļu zariņiem.
Novietojiet dekorētos, aromātiskos ziedkāpostu steikus uz pasniegšanas šķīvja un pasniedziet uz svētku galda.
Labu apetīti!